Hygiëne

Van contactlenzen

De verzorging van je contactlenzen

Contactlenzen bedekken voor een klein deel de voorkant van het oog, maar een groot deel van het hoornvlies of wel ‘de Cornea’. Het hoorvlies of de Cornea is het venster waardoor u naar buiten kijkt; daarom moet u ervoor zorgen dat het venster ‘helder’ blijft!

Het is belangrijk dat u uw lenzen goed verzorgd of het nu harde of zachte lenzen zijn. Wanneer u uw lens op het oog draagt komen er al micro-organismen op en in het lenzenmateriaal. Een groot deel van deze micro-organismen, in vorm van bacteriën en enzymen,  zijn afvalproducten van het oog.

Verzorging
Verzorg uw lenzen goed zodat deze micro-organismen aangepakt worden en uw lenzen gedesinfecteerd met de aanbevolen vloeistof en heb daardoor een zorgeloos en lang  draagplezier van uw lenzen. Ga er dus zorgvuldig mee om! Het kost slechts enkele minuten per dag om met de moderne onderhoudssystemen de contactlenzen te verzorgen. De contactlensspecialist zal u uitleggen welke contactlensvloeistoffen u voor uw contactlenzen moet gaan gebruiken en zal natuurlijk ook vertellen hoe u dat moet doen.

Controle
Bij uw periodieke contactlenzencontroles zal uw contactlensspecialist, als dat nodig is, de contactlenzen met professionele middelen reinigen. Er zijn aparte contactlensvloeistoffen voor het reinigen, bewaren en inzetten van de contactlenzen. Er bestaat ook een combinatie van deze vloeistoffen, de zogenaamde all-in-one vloeistoffen.

Desinfecterend
De reinigingsvloeistoffen en de bewaarvloeistoffen zorgen voor een effectieve desinfectie en houden de contactlenzen in een goede conditie, zodat u deze veilig en comfortabel kunt dragen. Was altijd de handen voordat u aan uw ogen en de contactlenzen komt. Spoel contactlenzen nooit af met water, maar gebruik de voorgeschreven contactlensvloeistof. Bij de contactlensvloeistoffen zit altijd een bijsluiter: lees deze zorgvuldig door en houdt u aan de aanwijzingen. Uiteraard kunt u voor advies ook even contact opnemen met ons!