Oogmeting

Een eerste lijn advies

Een eerste lijn advies

De optometrist werkt in de eerste lijn en is dus makkelijk toegankelijk. Dit betekent dat je, naast controle van jouw ogen, voor tal van oogklachten rechtstreeks naar een optometrist kunt gaan. Hieronder lees je meer over wat wij doen.

Zorgvergoedingen

Heeft u dit jaar nog recht op een bril- of lenzenvergoeding?

De optometrist onderzoekt uw ogen uitgebreider dan een opticien en gebruikt daarvoor (pupilverwijdende) druppels om ook de binnenkant van uw ogen goed te kunnen beoordelen. Een optometrist is een wettelijk erkend, eerstelijns oogzorgverlener en het beroep is sinds 2000 officieel opgenomen in de wet BIG (Beroepen in Individuele Gezondheidszorg).
Wanneer ga je naar de optometrist?
U kunt dan bijvoorbeeld denken aan jeukende, rode, branderige ogen, dubbelzien, lichtflitsen of waarneming van vlekken en andere oogproblematiek. Komen er in uw familie oogziekten voor, zoals hoge oogdruk of staar, dan is het verstandig om een afspraak te maken voor een uitgebreid optometrisch onderzoek. Een optometrist is hoogopgeleid en werkt volgens duidelijke gedragsregels welke landelijk zijn opgesteld.

Controle

via een oogonderzoek

Het is belangrijk uw ogen regelmatig te laten controleren! Tijdens het oogonderzoek beoordelen we niet alleen of uw gezichtsvermogen toereikend is, maar wordt ook de balans tussen beide ogen getest.
Ga voor een professionele oogmeting
Met behulp van geavanceerde apparatuur wordt eerst vastgesteld of u met een bril of lens beter zou kunnen zien. Uw oogdruk wordt gemeten. De helderheid van het hoornvlies en de ooglens beoordelen we met een spleetlamp. De helderheid van de diepere lagen van het oog (onder andere het netvlies) wordt bekeken met de zogenaamde spleetlamp. Er wordt gecontroleerd of u goed diepte kunt waarnemen met een zogenaamde ‘stereotest’. We bepalen ook uw gezichtsvermogen, met en zonder correctie.

Wilt u ook zo’n uitgebreid oogonderzoek?
Wij zullen u vrijblijvend informeren over de ‘kwaliteit en helderheid’ van uw ogen en adviseren over de mogelijke correctie. Onze standaard oogmeting is GRATIS! Pas na dit alles krijgt u advies of het zinvol is om uw ogen te corrigeren met een bril, lenzen of dat uw bril of lenzen nog goed zijn.